Mgr. Kateřina Suchomelová
Bachelor's thesis
Co zůstane na talíři ?
What kind of food waste is on the plate ?
Abstract:
Snížený příjem potravy u hospitalizovaných pacientů je ovlivněn mnoha faktory.Následkem může být jak malnutrice, tak vyšší náklady na přípravu stravy a následnělikvidaci vrácených zbytků. Sledováním množství vydaných a vrácených pokrmů pro pacienty na oddělení následné rehabilitace bylo zjištěno, že nezkonzumované zbytky tvořily 23,3 % z celkového vydaného množství. Při cenové kalkulaci byly propočítány …moreAbstract:
Decreased food intake of pacients in hospital is influenced by many factors. Results of the decreased food intake can be malnutrition, but also higher costs associated with cooking and subsequent waste disposal.During the monitoring of passed emount of food for patients on the rehabilitation ward it was found out that returned emount took 23,3 percentage of total passed emount. Financial losses was …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 8. 2012
Identifier:
https://is.muni.cz/th/w0pq6/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 9. 2012
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
- Reader: Mgr. Petra Hýsková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Nutriční podpora formou sippingu u klientů sociálních služeb
Jana Hájková -
Modifikace stravy a nutriční podpora při dysfagických potížích
Aneta Kopáčková -
Nutriční podpora v péči o seniory
Markéta Tomáš Vrbová -
Nutriční kompenzace metabolické acidózy ve sportu
Tomáš Hlinský