Bc. Romana Chalupníková

Master's thesis

Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje

Content of long-chain polyunsaturated fatty acids (LC PUFA) n-3 in selected product based on meat of pigs fed a diet supplemented with fish oil
Abstract:
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část pojednává o polynenasycených mastných kyselinách s dlouhým řetězcem (PUFA LC). Dále se zaměřuje na fortifikaci potravin rybím olejem. V praktické částí je pojednáván experiment, ve kterém jsou stanoveny obsahy mastných kyselin v mg/100 g výrobku za použití plynové chromatografie. Pro pokus bylo použito 12 (samic) prasat …more
Abstract:
The diploma thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part deals with long chain polyunsaturated fatty acids (PUFA LC). We also focus on food fortification with fish oil. The practical part is experiment in which it is examinated the content of fatty acids in mg / 100 g of product is determined using gas chromatography. Twelve (female) pigs of hybrid Large White (50%) and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
  • Reader: Michal Kosař, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty