Bc. Romana Chalupníková

Diplomová práce

Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje

Content of long-chain polyunsaturated fatty acids (LC PUFA) n-3 in selected product based on meat of pigs fed a diet supplemented with fish oil
Anotace:
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část pojednává o polynenasycených mastných kyselinách s dlouhým řetězcem (PUFA LC). Dále se zaměřuje na fortifikaci potravin rybím olejem. V praktické částí je pojednáván experiment, ve kterém jsou stanoveny obsahy mastných kyselin v mg/100 g výrobku za použití plynové chromatografie. Pro pokus bylo použito 12 (samic) prasat …více
Abstract:
The diploma thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part deals with long chain polyunsaturated fatty acids (PUFA LC). We also focus on food fortification with fish oil. The practical part is experiment in which it is examinated the content of fatty acids in mg / 100 g of product is determined using gas chromatography. Twelve (female) pigs of hybrid Large White (50%) and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
  • Oponent: Michal Kosař, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta