Charakteristika vín podle vinařských oblastí v ČR, Rakousku a Francii – Karolína Libjaková
Karolína Libjaková
Bakalářská práce
Charakteristika vín podle vinařských oblastí v ČR, Rakousku a Francii
The characteristics of wine based on wine regions in the Czech Republic, Austria and France
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá rozdělením vinařských oblastí a podoblastí v České republice, Rakousku a Francii. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí. V první jsou popsány jednotlivé oblasti a podoblasti, jednotlivé geologické podmínky, typy půd a klimatické podnebí a jsou přiřazeny nejpěstovanější odrůdy révy vinné. V druhé části práce je popsán rok práce vinaře na vinici i ve sklepě, technologie …víceAbstract:
This thesis deals with the distribution of wine-growing regions and sub-regions in the Czech Republic, Austria and France. The thesis is divided into three parts. The first describes the various areas and sub-areas, each of the geological conditions, soil types and climate and the most planted vine varieties. The second part of the thesis describes the year of work in the vineyard and winemaker in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/14147/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2016
- Vedoucí: PhDr. Eva Ottová
- Oponent: PhDr. Marek Merhaut, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LIBJAKOVÁ, Karolína. \textit{Charakteristika vín podle vinařských oblastí v ČR, Rakousku a Francii}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/f6bbfx/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Komparace kvality produkovaných vín ve vybraném vinařském regionu
Anna Hanáková -
Geografické aspekty produkce vinné révy na území Mikulovské vinařské podoblasti
Juraj Pajor -
Mělnická vinařská podoblast-východní část
Jan Chábera -
Vinařská oblast Piemonte
Tatiana Puchkova -
Endofytní a epifytní mikroorganismy hroznů Vitis vinifera
Kristýna Čermáková -
Význam závlahy po výsadbě u révy vinné (Vitis vinifera)
Tomáš Pejřimovský -
Zastoupení biologicky aktivních látek v semenech révy vinné (Vitis vinifera L.)
Štěpánka Horníčková -
Nové metody výroby sazenic révy vinné (Vitis vinifera)
Radim ZUKAL