Ochrana spotřebitele v oblasti označování potravin v České republice – Andrea Fialová
Andrea Fialová
Bakalářská práce
Ochrana spotřebitele v oblasti označování potravin v České republice
Consumer protection in the field of food labeling in Czech Republic
Anotace:
Cílem bakalářské práce je zhodnotit vnímání, důležitost a znalosti v oblasti označování potravin veřejnosti v České republice. Teoretická část se nejdříve zaměřuje na vysvětlení pojmů souvisejících s touto problematikou, právní úpravu a všeobecné požadavky na označování potravin. Praktická část je tvořena vlastním výzkumem na základě dotazníkového šetření. Výzkum je rozdělen na dvě části. První část …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis is to evaluate the perception, importance and knowledge in the field of food labeling in the Czech Republic. The theoretical part at first focuses on an explanation of terms related to this issue - legislation and food labeling requirements. The practical part consists of a research based on a questionnaire survey. The research is divided into two parts. The first part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 10. 2016
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/69876
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2017
- Vedoucí: Olga Horová
- Oponent: Martina Tománková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/69876
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Podniková ekonomika a management
Práce na příbuzné téma
-
Ochrana spotřebitele v oblasti označování potravin
Tereza Langmajerová -
Ochrana spotřebitele z hlediska označování výrobků a služeb
Eva Fryšová -
Evropská úprava bezpečnosti potravin
Zdeňka Cejpková -
Dvojí kvalita potravin
Veronika Ondruchová -
Právní záruky kvality potravin
Veronika Blokešová -
Nákup potravin v kontextu ochrany spotřebitele a spotřebitelských preferencí
Vendula ŠEDIVKOVÁ -
Obaly potravin jako nástroj ke klamání spotřebitelů
Michaela Frydrychová -
Nekalé obchodní praktiky při označování potravin
František Bárta