Stanovení minerálních prvků v matcha čajích v závislosti na jejich přípravě a po stravitelnosti – Bc. Vendula Hebláková
Bc. Vendula Hebláková
Diplomová práce
Stanovení minerálních prvků v matcha čajích v závislosti na jejich přípravě a po stravitelnosti
Determination of Mineral Elements in Matcha Teas Depending on their Preparation and After Digestibility
Anotace:
Diplomová práce se zabývá charakteristikou zelených čajů s důrazem na matcha čaj. Obsah minerálních prvků byl stanovován pomocí ICP-MS ve výluzích matcha čaje a také v jeho nestráveném podílu po simulaci in vitro stravitelnosti. V nativní formě matcha čaje byly stanoveny vyšší koncentrace Al, Mg, K, Mn, P, Fe, Na, Zn, Cu, Ni, Cr, S, B. Nejlépe vyluhované prvky byly Cu, Li, Hg, B, Mo, Na a Cd, naopak …víceAbstract:
Camellia sinensis L., zelený čaj, matcha, minerální a stopové prvky, in vitro stravitelnost, ICP-MS
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HEBLÁKOVÁ, Vendula. \textit{Stanovení minerálních prvků v matcha čajích v závislosti na jejich přípravě a po stravitelnosti}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/fhiepv/.
Jak správně citovat práci
Hebláková, Vendula. Stanovení minerálních prvků v matcha čajích v závislosti na jejich přípravě a po stravitelnosti. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv minerálních látek (měď, zinek) na růst a minerální složení kožních derivátů a krevní plazmy koní
Petra Jančíková -
Minerální látky a stopové prvky v medu
Anna Šimánková -
Výživa těhotných a kojících matek - přání a realita
Iveta JUROVÁ -
Minerální látky a stopové prvky jako doplňky stravy
Adéla Dobrovská -
Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin
Kristýna Šťastná -
Stanovení minerálních prvků a kofeinu ve výluzích yerba mate
Jakub Svoboda -
Efekty a osudy nanočástic v buňkách a tkáních ve zvířatech a in vitro kulturách
Jana Dumková -
Vliv rostlin rodu Camellia na trávení mléčných matric
Tereza Scholzová