Bc. Katarína Čaklošová

Master's thesis

Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej

Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Anotácia:
Zadaná diplomová práce se zabývala vlivem stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné. V literární části závěrečné práce byly zpracovány kapitoly, které pojednávají o moštu, fenolických látkach, kyslíku, procesu oxidace v moštu a víně, jejich dopadech na senzorické vlastnosti a různých technologických způsobech dodávání kyslíku v průběhu výroby vín.K pokusu byly použity …viac
Abstract:
This diploma thesis dealt with the influence of the degree of must oxidation on the sensory and analytical properties of wine grape. In the literary part of the thesis, chapters dealing with must, phenolic compounds, oxygen, the process of oxidation in must and wine, their effects on sensory properties and various technological methods of oxygen supply during wine production were processed. Two varieties …viac
Abstract:
Zadaná diplomová práca sa zaoberala vplyvom stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej. V literárnej časti záverečnej práce boli spracované kapitoly, ktoré pojednávajú o mušte, fenolových látkach, kyslíku, procese oxidácie v mušte a víne, ich dopadoch na senzorické vlastnosti a rôznych technologických spôsoboch dodávania kyslíka v priebehu výroby vín. K pokusu …viac
 
 
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology

Práce na příbuzné téma