Interakce spektrálního složení světla a teploty při regulaci metabolismu fenolových látek – Simona SUPOVÁ
Simona SUPOVÁ
Bakalářská práce
Interakce spektrálního složení světla a teploty při regulaci metabolismu fenolových látek
Interaction of light spectral quality and temperature in regulation of phenolic compound metabolism.
Anotace:
Cílem této práce je studium vlivu teploty (vysoké/nízké) a světla, přesněji jeho spektrální kvality a celkové ozářenosti na produkci fenolových látek u rostlin kultivovaných v nepřítomnosti UV-radiace. Rostliny ječmene setého (Hordeum vulgare L. var. Bojos) byly kultivovány v kontrolovaných podmínkách v růstových boxech vybavených LED zdroji světla. Prekultivace probíhala 8 dní (plus 1 den, kdy byly …víceAbstract:
The aim of this work is to study the effect of temperature (high/low) and light, more precisely its spectral quality and overall irradiance on the production of phenolic compounds in plants cultivated in the absence of UV-radiation. Barley plants (Hordeum vulgare L. cv. Bojos) were cultivated under controlled conditions in growth boxes equipped with LED light sources. The precultivation was carried …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 8. 2020
- Vedoucí: Mgr. Jakub Nezval, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SUPOVÁ, Simona. Interakce spektrálního složení světla a teploty při regulaci metabolismu fenolových látek. Ostrava, 2020. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Spektrální kvalita a ozářenost jako faktory ovlivňující složení, obsah a aktivitu vybraných nízkomolekulárních antioxidantů v listech ječmene jarního.
Radomír PECH -
Vliv spektrální kvality a celkové ozářenosti FAR na složení fotosyntetických pigmentů a fenolických látek v listech Arabidopsis thaliana
Tereza KONEČNÁ -
Kvalita a intenzita radiace jako regulační podněty vyvážené fotosyntézy
Marie OPÁLKOVÁ -
Rozdíly v produkci reaktivních forem kyslíku a nízkomolekulárních antioxidantů při kultivaci rostlin na světle různé ozářenosti a spektrálního složení
Radomír PECH -
Odolnost rostlin aklimovaných na různou spektrální kvalitu světla vůči UV-B záření
Jana MERTOVÁ -
Kombinovaný vliv teploty a celkové ozářenosti fotosynteticky aktivní radiace na metabolismus fenolových látek
Nikola KUZNICIUSOVÁ -
Odlišná odezva metabolismu fenolových látek rostlin Arabidopsis thaliana s narušenou percepcí modrého světla při aklimaci na různé spektrální složení viditelného světla a teploty.
Nikola KUZNICIUSOVÁ