Bc. Anna Nováčková
Master's thesis
Ovoce u diabetu mellitu 2. typu
Fruit in type 2 diabetes mellitus
Abstract:
Diplomová práce se zabývá tématem konzumace ovoce u pacientů s diabetem mellitem 2. typu (DM2). Teoretická část je zaměřena na vymezení ovoce, ovocných výrobků a jejich složení, shromažďuje současná doporučení diabetologických organizací na konzumaci ovoce při DM2, uvádí význam antioxidantů v ovoci a jejich vliv nejen na kardiovaskulární komplikace při DM2, popisuje problematiku fruktózy v ovoci a …moreAbstract:
The diploma thesis addresses the topic of fruit consumption in patients with type 2 diabetes (DM2). The theoretical part focuses on defining fruit, fruit products, and their composition, gathers current recommendations from diabetic organizations regarding fruit consumption in DM2, highlights the significance of antioxidants in fruits and their impact not only on cardiovascular complications in DM2 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2024
Identifier:
https://is.muni.cz/th/kxtoa/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: Mgr. Martina Karbanová
- Reader: Mgr. Eliška Lagová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Dietitian / Dietetian
Theses on a related topic
-
Gestační diabetes mellitus z pohledu procesu nutriční péče
Klára Dospivová -
Úloha fyzickej aktivity pri ochorení diabetes mellitus
Vanesa Šidlíková -
Edukace dospělého s diabetes mellitus v procesu nutriční péče
Hana Havlíčková -
Nutriční a energetické požadavky u dětí s diabetes mellitus
Petr Starostka -
Vliv stravovacích návyků v těhotenství na rozvoj gestačního diabetes mellitus
Michaela Šindelářová -
Cestoviny z pohľadu nutričného terapeuta
Daniela Nagyová -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová