Ovoce u diabetu mellitu 2. typu – Bc. Anna Nováčková
Bc. Anna Nováčková
Diplomová práce
Ovoce u diabetu mellitu 2. typu
Fruit in type 2 diabetes mellitus
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem konzumace ovoce u pacientů s diabetem mellitem 2. typu (DM2). Teoretická část je zaměřena na vymezení ovoce, ovocných výrobků a jejich složení, shromažďuje současná doporučení diabetologických organizací na konzumaci ovoce při DM2, uvádí význam antioxidantů v ovoci a jejich vliv nejen na kardiovaskulární komplikace při DM2, popisuje problematiku fruktózy v ovoci a …víceAbstract:
The diploma thesis addresses the topic of fruit consumption in patients with type 2 diabetes (DM2). The theoretical part focuses on defining fruit, fruit products, and their composition, gathers current recommendations from diabetic organizations regarding fruit consumption in DM2, highlights the significance of antioxidants in fruits and their impact not only on cardiovascular complications in DM2 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/kxtoa/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: Mgr. Martina Karbanová
- Oponent: Mgr. Eliška Lagová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Výživa dospělých a dětí / Výživa dospělých a dětí
Práce na příbuzné téma
-
Gestační diabetes mellitus z pohledu procesu nutriční péče
Klára Dospivová -
Úloha fyzickej aktivity pri ochorení diabetes mellitus
Vanesa Šidlíková -
Edukace dospělého s diabetes mellitus v procesu nutriční péče
Hana Havlíčková -
Nutriční a energetické požadavky u dětí s diabetes mellitus
Petr Starostka -
Vliv stravovacích návyků v těhotenství na rozvoj gestačního diabetes mellitus
Michaela Šindelářová -
Cestoviny z pohľadu nutričného terapeuta
Daniela Nagyová -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová