Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen – Bc. Lucie Popluhárová
Bc. Lucie Popluhárová
Diplomová práce
Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen
Study of Antioxidant Components in Grape Seed Extracts
Anotace:
V této práci byl optimalizován proces extrakce hroznových semen (Vitis vinifera L.). Tato optimalizace probíhala za využití odrůdy Cerason. Byly sledovány tyto parametry: poměr matrice vůči ethanolu 1:05, 1:10 a 1:15, koncentrace ethanolu 25, 50 a 75 % obj. a délka macerace 72, 168 a 240 hodin. Bylo tedy vytvořeno 27 variant, u kterých byla po uplynutí macerace stanovena antioxidační aktivita metodami …víceAbstract:
The process of grape seed extraction (Vitis vinifera L.) has been optimized in this work. This optimization was carried out using the Cerason variety. The following parameters were monitored: matrix to ethanol ratios of 1:05, 1:10 and 1:15, ethanol concentration 25, 50 and 75% vol., and maceration lengths 72, 168 and 240 hours. Thus, 27 variants were developed for which the antioxidant activity was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2018
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Na základě směrnice č. 3/2017 o zveřejňování vysokoškolských prací žádám o odložení zveřejnění mé závěrečné práce "Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen". Důvodem je použití pasáží v kapitolách "Materiál a metodika" a "Výsledky" pro aplikační výstup Užitný vzor. According to Directive no. 3/2017 on the publication of theses, I request the postponement of the publication of my final thesis "Study of Antioxidant Components for Grape Seed Extracts". The reason is the use of passages in chapters "Material and Methodology" and "Results" for Application Output Utility Pattern.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková