Bc. Kristýna Bubelová

Master's thesis

Stanovení biogenních aminů v sortimentu zrajících sýrů

Determination of Biogenic Amines in The Assortment of Ripened Cheeses
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na obsah biogenních aminů (BA: tyramin, histamin, kadaverin, tryptamin, fenylethylamin) a polyaminů (PA: putrescin, spermin, spermidin) v sýrech typu eidam, ementál a parmezán. V teoretické části je popsán vznik, výskyt a význam BA a PA, a jednotlivé faktory ovlivňující jejich výskyt. V praktické části byl sledován vliv druhu sýru, teploty a doby skladování na obsah jednotlivých …more
Abstract:
The diploma thesis focuses on the content of biogenic amines (BA: tyramine, histamine, kadaverine, tryptamine, phenylethylamine) and polyamines (PA: putrescine, spermine, spermidine) in eidam, emmental and parmesan cheese. The theoretical part describes the origin, occurrence and importance of BA and PA, and the various factors influencing their occurrence. In the practical part, the influence of the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta