Bc. Kristýna Bubelová

Master's thesis

Stanovení biogenních aminů v sortimentu zrajících sýrů

Determination of Biogenic Amines in The Assortment of Ripened Cheeses
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na obsah biogenních aminů (BA: tyramin, histamin, kadaverin, tryptamin, fenylethylamin) a polyaminů (PA: putrescin, spermin, spermidin) v sýrech typu eidam, ementál a parmezán. V teoretické části je popsán vznik, výskyt a význam BA a PA, a jednotlivé faktory ovlivňující jejich výskyt. V praktické části byl sledován vliv druhu sýru, teploty a doby skladování na obsah jednotlivých …viac
Abstract:
The diploma thesis focuses on the content of biogenic amines (BA: tyramine, histamine, kadaverine, tryptamine, phenylethylamine) and polyamines (PA: putrescine, spermine, spermidine) in eidam, emmental and parmesan cheese. The theoretical part describes the origin, occurrence and importance of BA and PA, and the various factors influencing their occurrence. In the practical part, the influence of the …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta