Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek – Bc. Sabina Hartmanová
Bc. Sabina Hartmanová
Diplomová práce
Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek
Quality parameters of mayonnaise with additives.
Anotace:
Diplomová práce s názvem „Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek“ měla za cíl provést modelovou výrobu vzorků majonéz dle různých receptur (kombinace přídatných látek – kyselina mléčná, kyselina citronová, síran sodný) s rozdílnou úrovní přídatných látek a určit základní jakostní charakteristiky (pH, obsah sušiny, obsah titrační kyselosti) a senzorické vlastnosti. pH modelových vzorků …víceAbstract:
The thesis entitled „Quality parameters of mayonnaise with additives“ aimed to perform model production of mayonnaise samples according to different recipes (combination of additives – lactic acid, citric acid, sodium sulphate) with different levels of additives and to determine the basic quality characteristic (pH, dry matter content, titratable acidity content) and sensory properties. The pH of model …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Roman Pytel, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení produkce a dostupnosti majonéz na českém trhu
Andrea CZYŽOVÁ -
Kvalita uzenářských výrobků se zaměřením na měkké salámy
Denisa Grillová