Mgr. Kateřina Guziurová
Bachelor's thesis
Rozložení stravy během den a obezita
Distribution of food during the day and obesity
Abstract:
Předkládaná práce se zabývá dosavadními výsledky týkajících se rozložením stravy během dne a obezitou. Studie se zabývaly frekvencí jídla během dne (3 vs. 5-6 porcí jídel), pravidelností či dobou příjmu jídla (ráno vs. večer). Primárním účelem bylo zjišťování vlivu rozložení stravy na složení těla, různé zdravotní markery, cirkadiánní rytmus, termický efekt potravy či pocit sytosti. V praktické části …moreAbstract:
This thesis deals with the existing results concerning the distribution of food during the day and obesity. Studies investigated the frequency of meals during the day (3 vs. 5-6 servings of meals), regularity or time eating (morning vs. evening). The primary purpose was to determine the effect of diet on the distribution of body composition, various health markers, circadian rhythm, the thermic effect …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2013
Identifier:
https://is.muni.cz/th/ucgt3/
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2013
- Supervisor: Mgr. Zdeňka Daňková
- Reader: Mgr. Veronika Suchodolová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Vliv rozložení jídla během dne na redukci hmotnosti
Lucie Jarolímová -
Feeding behaviour of ruminants: an evaluation of factors influencing frequency of feeding and rumination
Ondřej Přibyl -
Příjem potravy, energetická rovnováha, obezita
Tereza Polášková -
Poruchy výživy - nadváha, obezita u specifické skupiny pacientů po nádorech u dětského a adolescentního věku
Veronika Vaculíková