Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě – Bc. Lucie VÍTKOVÁ
Bc. Lucie VÍTKOVÁ
Diplomová práce
Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě
COWS MILK AS A NATURAL SOURCE OF IODINE IN HUMAN NUTRITION
Anotace:
Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jodu ve výživě člověka. Přináší údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků a jejich podíl na krytí potřeby jodu u studentů a zaměstnanců Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Do pokusu bylo zařazeno celkem 60 osob (20 mužů a 40 žen). Empirická data byla získána v rámci řešení grantového projektu GAJU 011/2013/Z a NAZV QH 81105. Údaje o spotřebě …víceAbstract:
This thesis deals with the importance of milk as a natural source of iodine in human nutrition. The thesis provides a data of the consumption of milk and milk products and their contribution to the protection needs iodine for students and employees of the University of South Bohemia in Ceske Budejovice. The experiment includes a total of 60 people (20 men and 40 women). Empirical data wasobtained within …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Trávníček, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VÍTKOVÁ, Lucie. Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě. Č. Bud., 2014. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Mléko a mléčné výrobky ve výživě seniorů
Kristýna Knobová -
Mléčný výrobek s přídavkem kravské syrovátky
Alžběta Kosařová -
Bezlaktózové mléčné výrobky
Alice Andrlová -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Trh s ovčími a kozími mléčnými výrobky v Jihočeském kraji
Tereza COUFALOVÁ -
Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí
Nela Kumová -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Sára HONZEJKOVÁ -
Jod ve stravě u české populace těhotných žen
Markéta Grulichová
Název
Vložil
Vloženo
Práva