Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů – Bc. Barbora Stará
Bc. Barbora Stará
Diplomová práce
Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů
Physicochemical and sensory evaluation of selected honeys
Anotace:
Práce se zaměřuje na včelí med, především na jeho fyzikální a chemické vlastnosti, složení a senzorickou analýzu. Tyto metody byly provedeny a jejich výsledky zaznamenány a porovnány v experimentální části práce. Vyhodnocené výsledky z chemických analýz nám potvrdily, že vzorky medů vyhovují legislativním požadavkům. Stanovením elektrické vodivosti bylo zjištěno, že borůvkový a eukalyptový med měl …víceAbstract:
The work focuses on honey bee, especially on its physical and chemical properties, composition and sensory analysis. These methods were performed, and their results recorded and compared in the experimental part of the work. Evaluated results from chemical analyzes confirmed that honey samples comply with legislative requirements. By determining the electrical conductivity, it was found that blueberry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Stará, Barbora. Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Texturní vlastnosti sýrů a metody jejich hodnocení
Jaroslav Samec -
Metody hodnocení a zkoušení medu s důrazem na jeho jakost a pravost
Tereza Kučerová -
Využití metody HPLC na hodnocení ovocných šťáv
Kristýna Spurná -
Fyziologie rodu kávovník (Coffea) a metody jeho zpracování
Maria Kurenkova -
Med, výrobky z medu a senzorické hodnocení medu
Monika HANZLÍKOVÁ -
Senzorické hodnocení medu
Barbora Stará -
Med jako potravina i jako přírodní léčivo
Tereza ŠOLCOVÁ