Tereza Kučerová

Bakalářská práce

Metody hodnocení a zkoušení medu s důrazem na jeho jakost a pravost

Methods of evaluation and testing of honey with emphasis on its quality and authenticity
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá metodikou hodnocení a zkoušení medu. Charakterizuje jednotlivé složky obsažené v medu a jeho vlastnosti. Práce se věnovala stanovením těchto parametrů a uvádí metody jejich stanovení. Charakterizována je především chemicko – fyzikální analýza, která zahrnuje senzorickou analýzu, stanovení obsahu vody, obsahu cukrů, sacharózy polarizací, poměru izotopů 13C/12C, hydroxymethylfurfuralu …více
Abstract:
This bachelor thesis is concerned with the methodology of honey evaluation and testing. It characterises the different components contained in honey and its properties. The thesis deals with the determination of these parameters and presents methods for their determination. It describes mainly the chemical and physical analysis, which includes sensory analysis, determination of water content, determination …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D.
  • Oponent: Jiří Svoboda, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta