Bc. Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ

Bachelor's thesis

Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi

Food characteristics and composition with relationship to civilizing diseases
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá problematikou složení stravy v naší populaci v souvislosti s civilizačními chorobami. Je uvedena charakteristika základních výživových složek potra-vy, umožňujících růst nových tkání a zdroje energie (bílkoviny, lipidy, sacharidy), esenci-álních výživových faktorů (vitamíny, minerální látky) a biologicky aktivních látek (antio-xidanty). Vyvážený příjem těchto základních živin …viac
Abstract:
The thesis is dealing with the questions of the diet composition in connection with lifestyle diseases in our population. The characterization of basic food nutrients (proteins, lipids, saccharides), essential nutritional factors (vitamins, minerals) and biologically active sub-stances (antioxidants) is done. Well-balanced intake of the nutrients is very important for healthy growth, progress and recovery …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zverejniť od: 2. 6. 2008
Identifikátor: 8001

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ, Kateřina. Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin