Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi – Bc. Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ
Bc. Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ
Bachelor's thesis
Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi
Food characteristics and composition with relationship to civilizing diseases
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá problematikou složení stravy v naší populaci v souvislosti s civilizačními chorobami. Je uvedena charakteristika základních výživových složek potra-vy, umožňujících růst nových tkání a zdroje energie (bílkoviny, lipidy, sacharidy), esenci-álních výživových faktorů (vitamíny, minerální látky) a biologicky aktivních látek (antio-xidanty). Vyvážený příjem těchto základních živin …viacAbstract:
The thesis is dealing with the questions of the diet composition in connection with lifestyle diseases in our population. The characterization of basic food nutrients (proteins, lipids, saccharides), essential nutritional factors (vitamins, minerals) and biologically active sub-stances (antioxidants) is done. Well-balanced intake of the nutrients is very important for healthy growth, progress and recovery …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zverejniť od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
8001
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2008
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ, Kateřina. \textit{Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/g6vsea/.
Jak správně citovat práci
MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ, Kateřina. Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
VÝŽIVA JAKO HLAVNÍ FAKTOR PREVENCE KARDIOVASKULÁRNÍCH ONEMOCNĚNÍ
Matouš Nový -
Zdravotní stav a jeho rizikové faktory u populace obyvatel ČR
Zuzana Knettigová -
Faktory ovlivňujicí zdravé jídlo ve vybraném regionu
Simona Pokorná -
Protektivní a rizikové faktory nutrice
Petra Říhová -
Faktory ovlivňující masnou užitkovost ovcí
Anežka Málková -
Makrobiotika versus racionální strava
Jana Riznerová