Ačokča (\kur{Cyclanthera pedata}) a její chemické složení – Šárka Ledvinková
Šárka Ledvinková
Bachelor's thesis
Ačokča (\kur{Cyclanthera pedata}) a její chemické složení
Chemical composition of Achuqcha (Cyclanthera pedata)
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nový druh zeleniny, a to na ačokču. První část se zabývá obecnou charakteristikou a vlastnostmi ačokči. Následně je rozebráno její složení a biologicky aktivní látky. Dále jsou popsány biologicky aktivní látky u podobné zeleniny. V poslední řadě jsou zmíněny analytické metody využívané při stanovení látek v ačokče.Abstract:
This thesis focuses on a new kind of vegetables on Cyclanthera pedata. The first part deals with general characteristics and properties Cyclanthera pedata. Subsequently, its composition and biologically active substances are analyzed. Furthermore, biologically active substances in similar vegetables are described. Finally, as mentioned analytical methods used in the determination of the components …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 7. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LEDVINKOVÁ, Šárka. \textit{Ačokča ($\backslash$kur$\{$Cyclanthera pedata$\}$) a její chemické složení}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/g6wbsz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ledvinková, Šárka. Ačokča (\kur{Cyclanthera pedata}) a její chemické složení. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová -
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Lenka Kavanová