Biologicky aktivní látky v pivu a vínu – Karolína Mašková
Karolína Mašková
Bachelor's thesis
Biologicky aktivní látky v pivu a vínu
Biologically active substance in beer and wine
Anotácia:
Pivo a víno jsou populární alkoholické nápoje, které jsou po celém světě a obzvláště v České republice velmi oblíbené a mají dlouholetou tradici. Vědecké studie se zabývají jak zdraví prospěšným, tak zdraví škodlivým účinkům těchto nápojů. Je všeobecně známo, že střídmá a přiměřená konzumace má na lidský organismus velmi příznivý vliv. Pravidelný příjem alkoholu v malých dávkách může omezovat riziko …viacAbstract:
Beer and wine are popular alcoholic drinks. They are very popular and have a long tradition all over the world and especially in the Czech Republic. Scientific studies are concerned with the health of beneficial and adverse health effects of these drinks. It is widely known that a modest and reasonable consumption has a very positive effect on the human body Regular intake of alcohol in small amounts …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Jan Táborský, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová -
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Lenka Kavanová
Názov
Vložil
Vložené
Práva