Matěj Zima
Bachelor's thesis
Biogenní aminy v pivu
Biogenic amins in beer
Abstract:
Jedním z nejoblíbenějších a nejkonzumovanějších alkoholických nápojů je pivo. V České Republice má jeho výroba mnoha letou tradici a je naším významným vývozním artiklem. Kromě piva vyvážíme do světa i jednu jeho výrobní surovinu. Chmel, konkrétně žatecký poloraný červeňák je typickou přísadou při výrobě spodně kvašeného piva plzeňského typu, které nás proslavilo ve světě. Pivo je složitý nápoj a …moreAbstract:
One of the most popular and widely used alcoholic beverages is beer. There is a long-standing tradition of beer production in the Czech Republic and it is our significant export commodity. Hops, specifically the so called Saaz Late, is a typical ingredient in the production of bottom fermented a Pilsen kind of beer that has made us famous in the world. Beer is a complicated beverage and its production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková -
The Influence of Innovations in Brewing on Beer Consumers' Preferences
Anastasia Boldyreva
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights