Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele – Petra Němečková
Petra Němečková
Bakalářská práce
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Determination of antioxidant activity of hop extracts
Anotace:
Literární část práce se zabývala chemickým složením chmele. Zejména byly popsány polyfenolické látky, kam patří široké spektrum bioaktivních látek, které vykazují antioxidační aktivitu a mnoho dalších biologických účinků jako například antibakteriální, antiflogistické, antivirové či antikarcinogenní účinky. Obsažené prenylované flavonoidy, patřící také do polyfenolických látek, mají estrogenní aktivitu …víceAbstract:
The literature part of the thesis deals with the chemical composition of hops. It describes polyphenolic compounds, which include a wide range of bioactive substances that exhibit antioxidant activity and many other biological effects such as antibacterial, antiphlogistic, antiviral or anticarcinogenic effects. The contained prenylated flavonoids, which are also polyphenolic substances, exhibit estrogenic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: PharmDr. Jan Kubeš, Ph.D.
- Oponent: Jiří Kudrna, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NĚMEČKOVÁ, Petra. \textit{Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/gayvnh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem
Marie Míková -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Vliv ozelenění meziřadí chmelnice na kvalitu chmelových hlávek
Matej Žucha
Název
Vložil
Vloženo
Práva