Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost – Bc. Denisa WEISSOVÁ
Bc. Denisa WEISSOVÁ
Master's thesis
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Abstract:
Předmětem této diplomové práce bylo zhodnocení využití náhradních sladidel u vybrané skupiny nealkoholických nápojů z hlediska ovlivnění senzorické jakosti. Pomocí vybraných metod senzorické analýzy byly hodnoceny čtyři vzorky nealkoholických nápojů s citrónovou příchutí. První vzorek A Sprite obsahuje aspartam, acesulfam - K a fruktózo glukózový sirup. Druhý vzorek byl B Slice, který se skládá ze …moreAbstract:
The subject of this thesis was to evaluate the use of sweeteners in a selected group of soft drinks from the viewpoint of the sensory quality. Using selected methods of sensory analysis were evaluated four samples of soft drinks with lemon flavor. The first sample A - Sprite contained aspartame, acesulfame K and fructose - glucose syrup. The second sample B - Slice consisted of the aspartame and acesulfame …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
WEISSOVÁ, Denisa. \textit{Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/gbcssx/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
WEISSOVÁ, Denisa. Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agribussines
Theses on a related topic
-
Senzorická analýza ovocného nápoje
Jana Pastrňáková -
Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s různou formou přídavku chmele
Kateřina Trněná -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Tereza ČIHÁKOVÁ -
Rozbor nealkoholických nápojů
Markéta Tvrdá -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Analýza umělých sladidel v potravinách
Hana Štěpánová -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights