Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost – Bc. Denisa WEISSOVÁ
Bc. Denisa WEISSOVÁ
Diplomová práce
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Anotace:
Předmětem této diplomové práce bylo zhodnocení využití náhradních sladidel u vybrané skupiny nealkoholických nápojů z hlediska ovlivnění senzorické jakosti. Pomocí vybraných metod senzorické analýzy byly hodnoceny čtyři vzorky nealkoholických nápojů s citrónovou příchutí. První vzorek A Sprite obsahuje aspartam, acesulfam - K a fruktózo glukózový sirup. Druhý vzorek byl B Slice, který se skládá ze …víceAbstract:
The subject of this thesis was to evaluate the use of sweeteners in a selected group of soft drinks from the viewpoint of the sensory quality. Using selected methods of sensory analysis were evaluated four samples of soft drinks with lemon flavor. The first sample A - Sprite contained aspartame, acesulfame K and fructose - glucose syrup. The second sample B - Slice consisted of the aspartame and acesulfame …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
WEISSOVÁ, Denisa. \textit{Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/gbcssx/.
Jak správně citovat práci
WEISSOVÁ, Denisa. Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza ovocného nápoje
Jana Pastrňáková -
Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s různou formou přídavku chmele
Kateřina Trněná -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Tereza ČIHÁKOVÁ -
Rozbor nealkoholických nápojů
Markéta Tvrdá -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Analýza umělých sladidel v potravinách
Hana Štěpánová -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková
Název
Vložil
Vloženo
Práva