Stanovení flavonoidů ve vybraném sortimentu rodu Iris L. a možnosti jejich použití jako rostlinných barviv – Bc. Barbora Hejlová
Bc. Barbora Hejlová
Master's thesis
Stanovení flavonoidů ve vybraném sortimentu rodu Iris L. a možnosti jejich použití jako rostlinných barviv
Determination of flavonoids in a selected range of Iris L. and their use as plant dyes
Abstract:
Práce se zabývá problematikou stanovení obsahových látek v oddencích a květech vybraného sortimentu rodu Iris L. a možnostmi použití kosatce jako rostliny barvířské.Literární část diplomové práce se věnuje charakteristice vybraného druhu a jeho kultivarů sortimentu rodu Iris L., popisu druhů, významných ve fytoterapii. Dále se uvádí popis fenolických látek, flavonoidních látek, anthokyanů, antioxidační …moreAbstract:
The thesis deals with the determination of the content of substances in the rhizomes and flowers of the selected variety of the genus Iris L. and the possibilities of using the iris as a dyeing plant. The literary part of the diploma thesis deals with the characteristics of the selected species and its cultivars of the genus Iris L., a description of species important in phytotherapy. Furthermore, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HEJLOVÁ, Barbora. \textit{Stanovení flavonoidů ve vybraném sortimentu rodu Iris L. a~možnosti jejich použití jako rostlinných barviv}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/gbsvei/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights