Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní – Bc. Vladislav Vondrášek
Bc. Vladislav Vondrášek
Bachelor's thesis
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Nutritional value of traditional European cuisines
Abstract:
Anotace V bakalářské práci uvádím, jaký význam mají nutriční hodnoty pro člověka. Provádím komparaci nutričních hodnot jednotlivých jídel. Upozorňuji na možná rizika při nedodržení zdravotně vyvážené kuchyně. Seznamuji, v jakých tradičních jídlech se jednotlivé nutriční hodnoty vyskytují příliš či naopak málo. Nabízím zastoupení některých složek v pokrmech, které je možné orientačně nahradit jinými …moreAbstract:
Annotation In my bachelor's thesis I identify the importance of nutrition for a person; I compare the nutritional values of each dish and point out the possible risk of not complying with a health-balanced cuisine. I draw conclusions as to which traditional foods contain too much or too little of the individual nutritional elements. This part also includes tables listing each traditional dish of the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 11. 2018
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/bk9nx/
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2019
- Supervisor: Ing. Bc. Jan Chromý, Ph.D.
- Reader: Dr. Ing. Sylva Skupinová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management (Study in Czech)
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Tvorba výukových materiálů a integrované tematické výuky na téma tuky a zdravý životní styl
Martina Burešová -
Tuky taky - intervenční projekt
Apolena Stellarová -
Tuky a bílkoviny v potravě
Aleš Kosmák -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky a výživa v projektové výuce
Daniel Tarczal