Plýtvání potravinami jako ekonomický a ekologický problém – Zuzana Mangová
Zuzana Mangová
Master's thesis
Plýtvání potravinami jako ekonomický a ekologický problém
Food Waste – Economic and Ecological Problem
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou plýtvání potravin. Hlavním cílem této práce je na základě vlastního analytického postupu ověřit hypotézu, zda existuje závislost mezi výší příjmu jednotlivce a množstvím vyplýtvaných potravin. Pro ověření této hypotézy je využita korelační analýza mezi HDP/capita a množstvím vyplýtvaných potravin na obyvatele. Druhým cílem této práce je ověřit hypotézu, …viacAbstract:
This Master´s Thesis deals with the issue of Food Waste as an economic and ecological problem. The main objective is to authenticate hypothesis that the amount of the food waste is reliant on the size of an individual´s income, thus, a correlation analysis is carried out. This analysis measures the strength of a relationship between GDP/capita and the amount of food wasted/capita. The second objective …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 9. 2017
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/78168
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 9. 2019
- Vedúci: Ingeborg Němcová
- Oponent: Jarolím Antal
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/78168
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme / odbor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Práce na příbuzné téma
-
The Consequences of CK1ε-induced Phosphorylation of the Selected Components of the WNT/β-catenin Pathway: Structural Biology Point of View
Jakub Harnoš -
Food Waste: Potraviny z odpadu nebo odpad z potravin?
Michaela Šebíková -
FOOD WASTE a jeho prevence pro generaci Z prostřednictvím kampaně na sociálních sítích
Martin Mikulášek -
FOOD WASTE - potravinový odpad v domácnostech a maloobchodu
Vlasta NOVÁ -
Communication education strategy to reduce food waste at the consumer level with a focus on fruit and vegetables
Anna Bambasová -
Waste of food by consumers in gastronomic establishments
Karla Procházková -
Food and beverage consumption trends following KOLs: an explosive phenomenon in Vietnam
Chi Mai Nguyen -
Spotřeba potravin - vývojové tendence vybraných druhů potravin
Lucie Havlová