Texturní vlastnosti čokoládových cukrovinek – Bc. Štěpánka Pastorková
Bc. Štěpánka Pastorková
Diplomová práce
Texturní vlastnosti čokoládových cukrovinek
Texture properties of chocolate confectionery
Anotace:
Cílem práce bylo sledování texturních vlastností cukrovinek při různých podmínkách skladování – při teplotě 3 °C a pokojové teplotě (22 až 25 °C) po dobu 1, 2, 5, 8, 12, 16, 21 a 25 týdnů. Stanovení pevnosti čokoládových tyčinek byl provedeno metodou penetrační a MORS pomocí přístroje Tiratest 27 025. Pevnost celé tyčinky vzorku A se pohybovala v rozpětí od 2,52 N (3°C, 12 týdnů) – 10,92 N (22 až 25 …víceAbstract:
The aim of the work was to monitor the textural properties of confectionery under various storage conditions – at a temperature of 3 °C and room temperature (22 to 25 °C) for 1, 2, 5, 8, 12, 16, 21 and 25 weeks. Determination of the strength of chocolate bars was carried out by the penetration and MORS method using the Tiratest 27 025. The strength of the whole stick of sample A was in the range from …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Roman Pytel, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Uvedení nové čokoládové tyčinky na český trh a její marketingová podpora
Vojtěch Kubricht -
Pevnost rohových spojů úložného nábytku z recyklovaných materiálů ovlivněných extrémním působením tepla.
Michaela Lopourová -
Vliv podmínek skladování lepených materiálů na bázi dřeva na pevnost lepených spojů
Artemii Aksenov -
Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru
Jan Barák -
Teplota jako faktor ovlivňující vlastnosti vín během jejich podávání
Jiří Zelený -
Teplota jako ekologická reprodukční bariéra
Veronika Kršáková -
Tělesná teplota pacientů při operačním výkonu v celkové anestezii
Hana Fiedlerová -
Teplota jako klíčový faktor hibernace netopýrů
Kristína Stromková