Bc. Vladěna Miklíčková

Master's thesis

Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií

Lipolytic Activity of Bacteria with Significance in the Food Industry
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá lipolytickou aktivitou bakterií, které jsou významné v potravinářství. Teoretická část je věnována lipolytickým enzymům, jejich mechanizmu účinku, faktorům, jež ovlivňují jejich aktivitu a jejich klasifikaci. Dále jsou zde charakterizovány metody, pomocí nichž lze lipolytickou aktivitu stanovit. Další část je zaměřena na potravinářsky významné bakterie, které lipolytickou …more
Abstract:
This diploma thesis deals with bacteria lipolytic activity which is important in food processing industry. The theoretical part is dedicated to lipolytic enzymes, to the mechanism of their action, and to the factors that influence their activity and classification. Further, the methods that enable the lipolytic activity determination are characterized here. The next part is focused on significant bacteria …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2015
Accessible from:: 18. 5. 2015

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Miklíčková, Vladěna. Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií . Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe