Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií – Bc. Vladěna Miklíčková
Bc. Vladěna Miklíčková
Master's thesis
Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií
Lipolytic Activity of Bacteria with Significance in the Food Industry
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá lipolytickou aktivitou bakterií, které jsou významné v potravinářství. Teoretická část je věnována lipolytickým enzymům, jejich mechanizmu účinku, faktorům, jež ovlivňují jejich aktivitu a jejich klasifikaci. Dále jsou zde charakterizovány metody, pomocí nichž lze lipolytickou aktivitu stanovit. Další část je zaměřena na potravinářsky významné bakterie, které lipolytickou …viacAbstract:
This diploma thesis deals with bacteria lipolytic activity which is important in food processing industry. The theoretical part is dedicated to lipolytic enzymes, to the mechanism of their action, and to the factors that influence their activity and classification. Further, the methods that enable the lipolytic activity determination are characterized here. The next part is focused on significant bacteria …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2015
Zverejniť od: 18. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Miklíčková, Vladěna. Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií . Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 18. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Práce na příbuzné téma
-
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
GC/MS stanovení izomerních mastných kyselin v potravinářských\nl{} a biologických vzorcích
Michaela Merclová -
Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS
Michaela Kamenická -
Analýza mastných kyselin ve vzorcích placenty
Veronika Hnojská -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Stanovení a diagnostický význam esenciálních mastných kyselin u diabetiků typu 2
Michal Kopčil -
Optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech
Lenka Hasoňová -
Plynová chromatografie mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních
Michaela Drábková