Bc. Lenka Havelková

Master's thesis

Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc.

Effect of applied yeast on aromatic profile of final wine from variety Sauvignon blanc
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na vliv kvasinek působících na aromatický profil vína z odrůdy Sauvignon blanc. Literární část pojednává o odrůdě Sauvignon blanc, ušlechtilých a divokých kvasinkách účastnících se alkoholové fermentace, alkoholové fermentaci a možnostech zákvasu, aromatických látkách produkovaných během zrání hroznů a fermentačního procesu, a hodnocení vína. V praktické části je popsán …more
Abstract:
The thesis is focus on effect of yeast acting to aromatic profil of wine from variety Sauvignon blanc. Literary part is about variety Sauvignon blanc, noble and wild yeast acting of alcoholic fermentation, alcoholic fermentation and choice of sourdough, aromatic compounds produced during maturation of grapes and fermentation process and wine evaluation. In the practise part is described evaluated experiment …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
  • Reader: Pavel Híc, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta