Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc. – Bc. Lenka Havelková
Bc. Lenka Havelková
Master's thesis
Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc.
Effect of applied yeast on aromatic profile of final wine from variety Sauvignon blanc
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na vliv kvasinek působících na aromatický profil vína z odrůdy Sauvignon blanc. Literární část pojednává o odrůdě Sauvignon blanc, ušlechtilých a divokých kvasinkách účastnících se alkoholové fermentace, alkoholové fermentaci a možnostech zákvasu, aromatických látkách produkovaných během zrání hroznů a fermentačního procesu, a hodnocení vína. V praktické části je popsán …viacAbstract:
The thesis is focus on effect of yeast acting to aromatic profil of wine from variety Sauvignon blanc. Literary part is about variety Sauvignon blanc, noble and wild yeast acting of alcoholic fermentation, alcoholic fermentation and choice of sourdough, aromatic compounds produced during maturation of grapes and fermentation process and wine evaluation. In the practise part is described evaluated experiment …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HAVELKOVÁ, Lenka. \textit{Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u~odrůdy Sauvignon blanc.}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/gromxn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch -
Comparison of terpene compounds in berries and wine selected varieties of muscat
Hana Průdková -
Aromatické látky v hroznech bílých moštových odrůd a změny během zrání hroznů
Petr Klement -
The Role of RNA Polymerase II CTD Mimicry in Transcription Termination in Yeast
Tomasz Kabzinski -
Investigation of yeast glucan particles for the encapsulation and delivery of bioactive compounds
Petra Šalamúnová -
Utilisation of brewers' spent yeast in protein powder product
Lukáš Polanka -
Pathogenic yeast transporters: Cloning of Candida parapsilosis TRK1 gene and characterization of its product
Lenka Lasoňová -
Biochemical and Structural Characterization of the budding yeast protein Pdp3
Ibidolapo Atinuke ADEKOYA