Bc. Vladěna Rohlíčková

Master's thesis

Zdravotní nezávadnost potravin - znalosti a postoje adolescentů

Food safety - knowledge and attitudes of adolescents
Abstract:
Tato diplomová práce shrnuje v teoretické části informace a poznatky o zdravotní nezávadnosti potravin. Uvádí definice základních pojmů, popisuje činitele fyzikálního, chemického a biologického nebezpečí, vnímání rizika spotřebiteli, zásady udržení zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů v domácnostech a stravovacích provozech. Dále popisuje konkrétní znalosti spotřebitelů o zdravotní nezávadnosti …more
Abstract:
This thesis summarizes in its theoretical part the information and knowledge regarding food safety. The thesis provides definitions of basic concepts, describes the factors of physical, chemical and biological hazards, risk perception by consumers, the principle of maintaining food safety and food in the household and catering operations as well. It also describes the specific knowledge of consumers …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 14. 6. 2016
  • Supervisor: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta