Bc. Charlotte Vlková

Master's thesis

Výroba macerátů a likérů z ovocných surovin

The production of macerate and liqueur beverages
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá výrobou macerátů a likérů z ovocných surovin. Maceráty byly vyrobeny z josty, rakytníku, ostružin a trnek. Likéry byly vyrobeny z angreštu, lesních a zahradních jahod, meruněk, červeného rybízu a višní. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou vybraných ovocných druhů, definicí likérů a macerátů a samotného technologického popisu jejich výroby. U všech výrobků …more
Abstract:
The diploma thesis is focused on production of maceration and liqueur beverages made from fruit. Macerates were prepared from jostaberry, blackberries and blackthorn. Liqueurs were prepared from gooseberries, forest and garden strawberries, apricots, red currant and cherries. Theoretical part of thesis is focused on characterization of these chosen fruit species, definition of liqueurs and macerated …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Reader: Patrik Burg, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta