Výroba macerátů a likérů z ovocných surovin – Bc. Charlotte Vlková
Bc. Charlotte Vlková
Master's thesis
Výroba macerátů a likérů z ovocných surovin
The production of macerate and liqueur beverages
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá výrobou macerátů a likérů z ovocných surovin. Maceráty byly vyrobeny z josty, rakytníku, ostružin a trnek. Likéry byly vyrobeny z angreštu, lesních a zahradních jahod, meruněk, červeného rybízu a višní. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou vybraných ovocných druhů, definicí likérů a macerátů a samotného technologického popisu jejich výroby. U všech výrobků …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on production of maceration and liqueur beverages made from fruit. Macerates were prepared from jostaberry, blackberries and blackthorn. Liqueurs were prepared from gooseberries, forest and garden strawberries, apricots, red currant and cherries. Theoretical part of thesis is focused on characterization of these chosen fruit species, definition of liqueurs and macerated …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Reader: Patrik Burg, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Analýza složení odpadů ve vybraném regionu
Michal Weidenthaler -
Integrace ovocných destilátů a likérů do barů a nočních podniků - jejich propagace a konkurenceschopnost
David Kejř -
Viskozita likérů
Anna Menšíková -
Pěstování, sklizeň a zpracování rakytníku řešetlákového (Hippophäe rhamnoides) na půdách v LFA a návrh užitného vzoru výroby bylinného léčivého likéru z jeho plodů ve směsi s plody bezu černého (Sambucus nigra).
Marcela HAVLÍKOVÁ