Bc. Veronika Rousová

Bakalářská práce

Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus

The issue of organic food and the effects of additives on the human body
Anotace:
Potraviny jsou v dnešní době plné nejrůznějších chemických látek. Jednak se tyto látky dostanou do potravin způsobem zemědělské produkce, v druhém případě se jedná o aditivní látky přidávané do potravin za účelem zlepšení jejich vlastností a kvality. Některým z těchto látek jsou připisovány nežádoucí účinky na lidský organismus. Produkty ekologického zemědělství vykazují jejich značně menší zastoupení …více
Abstract:
The food is full of various chemical substances used for several purposes. Some substances are used during cultivating of plants and other are being added into goods to enhance their quality and generally to make food look and taste better. Many of them are said to be harmful for human organism. Products of the ecological agriculture show lesser amount of these substances than products of convience …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 2. 2015
  • Vedoucí: Mgr. Ondřej Smolka, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií