Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus – Bc. Veronika Rousová
Bc. Veronika Rousová
Bakalářská práce
Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus
The issue of organic food and the effects of additives on the human body
Anotace:
Potraviny jsou v dnešní době plné nejrůznějších chemických látek. Jednak se tyto látky dostanou do potravin způsobem zemědělské produkce, v druhém případě se jedná o aditivní látky přidávané do potravin za účelem zlepšení jejich vlastností a kvality. Některým z těchto látek jsou připisovány nežádoucí účinky na lidský organismus. Produkty ekologického zemědělství vykazují jejich značně menší zastoupení …víceAbstract:
The food is full of various chemical substances used for several purposes. Some substances are used during cultivating of plants and other are being added into goods to enhance their quality and generally to make food look and taste better. Many of them are said to be harmful for human organism. Products of the ecological agriculture show lesser amount of these substances than products of convience …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/iacv1/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 2. 2015
- Vedoucí: Mgr. Ondřej Smolka, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sportovních studiíBakalářský studijní program / obor:
Tělesná výchova a sport / Regenerace a výživa ve sportu
Práce na příbuzné téma
-
Ekologické zemědělství na Děčínsku
Kateřina VRABCOVÁ -
Ekologické zemědělství ve Zlínském kraji
Kamila MIŠTEROVÁ -
Ekologické zemědělství v Ústeckém kraji
Petr ANTOŠ -
Využití pracovního koně v zemědělství: výhody a úskalí zemědělství s nízkou uhlíkovou stopou
Blanka Valášková Kuldová -
Porovnání vybrané sklízecí mlátičky v konvenčním zemědělství a v precizním zemědělství.
Pavel VALENTA -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová -
Environmentální aspekty podnikání v zemědělství
Hana Musilová