Zdroje proteinů v doplňcích stravy pro sportovní výživu – Lucie Kališová
Lucie Kališová
Bakalářská práce
Zdroje proteinů v doplňcích stravy pro sportovní výživu
Protein sources in dietary supplements for sports nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce shrnuje informace o proteinech živočišného i rostlinného původu. Práce přináší kromě základních informací o proteinech i porovnání živočišných, rostlinných a alternativních zdrojů proteinů. Nejlepší výsledky stále vykazují živočišné zdroje, konkrétně syrovátkový protein. Rostlinné proteiny nevykazují tak vysokou stravitelnost, a to z důvodu obsahu antinutričních látek nebo kvůli …víceAbstract:
This bachelor thesis summarizes information about proteins of animal and plant origin. In addition to basic information on proteins, the thesis also provides a comparison of animal, plant and alternative protein sources. Animal sources, specifically whey protein, still show the best results. Plant proteins do not show such high digestibility, either because of their antinutritional content or because …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Soňa Janiczková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Optimization of manufacturing processes
Jan Cibulka -
Procesní mapa, detailní procesy a SW podpora procesů ve výrobní organizaci
Aneta LIČMANOVÁ -
Výrobní procesy a ergonomie v automobilovém průmyslu
Jan Slováček -
Výrobní a logistické procesy v rámci energetického zpracování biomasy
Tereza Váchová -
Modelování a optimalizace podnikových procesů se zaměřením na výrobní proces v podniku Kovosreal s.r.o.
Tereza Skálová -
Inovační procesy ve výrobním podniku
Peter Pápay -
Procesní mapa, detailní procesy a softwarová podpora procesů ve výrobní organizaci
David MARKVART -
Stanovení kvality proteinu a její změny během tepelné úpravy jedlého hmyzu
Pavla Štoková