Analýza skladby gastronomického odpadu v Jihomoravském kraji a možnosti jeho využití pro výrobu bioplynu – Bc. Hana Rosendorfská
Bc. Hana Rosendorfská
Diplomová práce
Analýza skladby gastronomického odpadu v Jihomoravském kraji a možnosti jeho využití pro výrobu bioplynu
Analysis of gastronomic waste composition in South Moravian Region and its possible use for biogas production.
Anotace:
Cílem práce je popsat a zhodnotit skladbu gastronomického a biologicky rozložitelného odpadu v Jihomoravském kraji a vyhodnotit možnosti využití v bioplynových stanicích. V teoretické části je uvedena legislativa, kterou se nakládání s gastronomickým odpa-dem řídí. Dále je stručně popsán proces sběru a odstraňování odpadu a popsány základní charakteristiky bioplynu a fungování bioplynových stanic. …víceAbstract:
The goal of this thesis is to to describe and analyze the composition of gastronomic and biodegradable waste in South Moravian Region and possible biogas plants utilization. The legislation for gastronomic waste management is described in the theoretical part. Furthermore, it is briefly described the process of collection and disposal of waste and the basic characteristics of biogas and the operation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Milan Geršl, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROSENDORFSKÁ, Hana. \textit{Analýza skladby gastronomického odpadu v Jihomoravském kraji a možnosti jeho využití pro výrobu bioplynu}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/h80s8c/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Technologie odpadů / Technologie a management odpadů
Práce na příbuzné téma
-
Zpracování a využití kuchyňských odpadů ze stravovacích zařízení pro energetické účely
Ha My Nguyenová -
Odpad ze stravovacích zařízení
Jana Tománková -
Možnosti zpracování odpadů ze stravovacích zařízení metodou anaerobní digesce v laboratorních podmínkách
Gabriela Klimšová -
Budoucí trendy v EfW (Energy from Waste)
Jaroslav ŠAFRÁNEK -
Zpracování a využití kuchyňských odpadů ze stravovacích zařízení pro energetické účely
Ha My Nguyenová -
Možnosti energetického využití kompostu z domácích kuchyňských bioodpadů
Šárka Flodrová -
Návrh využití a zpracování biologicky rozložitelného komunálního odpadu z domácnosti ve vybrané lokalitě
Adam Továrek -
Třídění kuchyňského odpadu z domácností
Renata Dušková
Název
Vložil
Vloženo
Práva