Nízkomikrobiální strava onkologických pacientů – Mgr. Kateřina Krčková
Mgr. Kateřina Krčková
Bachelor's thesis
Nízkomikrobiální strava onkologických pacientů
Low microbial diet in cancer patients
Abstract:
Teoretická část této práce s názvem „Nízkomikrobiální strava onkologických pacientů“ pojednává o problematice infekcí u oslabených onkologických pacientů podstupujících chemoterapeutickou léčbu nebo transplantaci kostní dřeně. V práci jsou popsány nežádoucí účinky léčby a proces průběhu transplantace kostní dřeně. Zvláštní pozornost je věnována kapitole o neutropenii. Dále je v práci popsána problematika …moreAbstract:
The theoretical part of my bachelor´s work titled Low-Microbial Diet of the Oncological Patients deals with the issues of infection in weakened oncological patients undergoing chemotherapy or bone marrow transplantation. The work describes undesirable treatment effects and the process of bone marrow transplantation. A special part of my work is devoted to neutropenia. The problems of food microorganisms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Identifier:
https://is.muni.cz/th/pu0nf/
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2012
- Supervisor: doc. MUDr. Miroslav Tomíška, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Lucie Kroutilová -
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Mikroorganismy v hmyzích produktech určených pro potravinářské účely
Marek Hauk -
Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách
Annemarie Svozilová -
Izolace a analýza DNA se zaměřením na mikroorganismy důležité v potravinářství
Michaela Čutová