Nízkomikrobiální strava onkologických pacientů – Mgr. Kateřina Krčková
Mgr. Kateřina Krčková
Bakalářská práce
Nízkomikrobiální strava onkologických pacientů
Low microbial diet in cancer patients
Anotace:
Teoretická část této práce s názvem „Nízkomikrobiální strava onkologických pacientů“ pojednává o problematice infekcí u oslabených onkologických pacientů podstupujících chemoterapeutickou léčbu nebo transplantaci kostní dřeně. V práci jsou popsány nežádoucí účinky léčby a proces průběhu transplantace kostní dřeně. Zvláštní pozornost je věnována kapitole o neutropenii. Dále je v práci popsána problematika …víceAbstract:
The theoretical part of my bachelor´s work titled Low-Microbial Diet of the Oncological Patients deals with the issues of infection in weakened oncological patients undergoing chemotherapy or bone marrow transplantation. The work describes undesirable treatment effects and the process of bone marrow transplantation. A special part of my work is devoted to neutropenia. The problems of food microorganisms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/pu0nf/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2012
- Vedoucí: doc. MUDr. Miroslav Tomíška, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Lucie Kroutilová -
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Mikroorganismy v hmyzích produktech určených pro potravinářské účely
Marek Hauk -
Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách
Annemarie Svozilová -
Izolace a analýza DNA se zaměřením na mikroorganismy důležité v potravinářství
Michaela Čutová