Vliv zkrmování řas na vybrané kvalitativní ukazatele mléka malých přežvýkavců – Ing. Klára Michnová
Ing. Klára Michnová
Disertační práce
Vliv zkrmování řas na vybrané kvalitativní ukazatele mléka malých přežvýkavců
Effect of algae feeding on selected qualitative indicators of milk of small ruminants
Anotace:
Významnou předností kozího mléka v porovnání s mlékem kravským je mléčný tuk. Výhodou mléčného tuku koz je jeho lepší stravitelnost, která je způsobená menší velikostí tukových kapének. Také je bohatý na obsah nižších nasycených mastných kyselin (kyselina kapronová, kaprylová a kaprinová), které ovlivňují výrobu i zpracování mléka a zároveň způsobují specifické aroma kozího mléka a mléčných výrobků …víceAbstract:
Milk fat is one of the most important components of goat milk. Another benefit of goat milk fat is its better digestibility in comparison with cow milk, which is caused by the smaller size of lipid micelles. Goat milk fat contains more lower fatty acids (caproic, caprylic and capric), which affect the production and processing of milk and cause specific flavor of goat's milk and dairy products. In …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 8. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MICHNOVÁ, Klára. \textit{Vliv zkrmování řas na vybrané kvalitativní ukazatele mléka malých přežvýkavců}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/hk109f/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Mléčný tuk
Jan KNOTEK -
Utilization of algae in food industry
Kateřina Patloková
Název
Vložil
Vloženo
Práva