Bc. Anna Vincová

Master's thesis

Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra

The effect of two-stage water addition on the viscoelastic and tribological properties of processed cheese
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda dvoustupňový přídavek body během výroby tavených sýrů má vliv na jejich viskoelastické a tribologické vlastnosti. V praktické části studie byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrů o obsahu sušiny 45 % (hm/hm) a obsahu tuku v sušině 50 % (hm/hm). Voda potřebná na výrobu byla rozdělena na 2 díly, kdy první díl vody byl přidán na začátku tavicího procesu …more
Abstract:
The aim of this diploma thesis was to determine whether the two-stage addition of water during the production of processed cheeses has an effects on their viscoelastic and tribological properties. In the practical part of the study, model samples of processed cheeses with a dry matter content of 45 % (w/w) and a fat content in dry matter of 50 % (w/w) were produced. The water needed for production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Martina Polášková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Vincová, Anna. Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe