Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra – Bc. Anna Vincová
Bc. Anna Vincová
Master's thesis
Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra
The effect of two-stage water addition on the viscoelastic and tribological properties of processed cheese
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda dvoustupňový přídavek body během výroby tavených sýrů má vliv na jejich viskoelastické a tribologické vlastnosti. V praktické části studie byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrů o obsahu sušiny 45 % (hm/hm) a obsahu tuku v sušině 50 % (hm/hm). Voda potřebná na výrobu byla rozdělena na 2 díly, kdy první díl vody byl přidán na začátku tavicího procesu …moreAbstract:
The aim of this diploma thesis was to determine whether the two-stage addition of water during the production of processed cheeses has an effects on their viscoelastic and tribological properties. In the practical part of the study, model samples of processed cheeses with a dry matter content of 45 % (w/w) and a fat content in dry matter of 50 % (w/w) were produced. The water needed for production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VINCOVÁ, Anna. \textit{Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/hl2gwp/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vincová, Anna. Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
Jana Strnková -
Vliv doby skladování na vlastnosti UHT mléka
Martin Vácha -
Vliv teploty a doby skladování na viskoelastické vlastnosti vybraných smetan do kávy
Gabriela Přívarová -
Reologické vlastnosti žloutků slepičích vajec v průběhu skladování
Lucie Pavková -
Vliv furcellaranu na vybrané vlastnosti kuřecí šunky
Aneta Lyčková -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku
Lucie Ďoubalová