Bc. Sára Šubrtová

Master's thesis

Vliv odrůdy ječmene a technologie výroby sladiny na výtěžnost lihu při výrobě whisky

Influence of barley variety and technology of wort production on alcohol yield in whiskey production
Abstract:
V předkládané práci se krátce pojednává o surovinách určených pro výrobu sladové whisky, sladu, sladování a o whisky i její výrobě. Významná část práce se dále zabývá určitými vlivy, které ovlivňují výtěžnost lihu při výrobě whisky. Cílem této práce bylo ověřit vliv různých odrůd ječmene a technologie výroby sladiny na výtěžnost lihu při výrobě whisky. Bylo vyrobeno, testováno a porovnáno celkem …more
Abstract:
This thesis briefly deals with the raw materials used to make whisky, malt, malting and whisky and its production. A significant part of the thesis also analyses certain influences that affect the yield of alcohol in the production of whisky. The aim of this thesis was to examine the effect of different varieties of barley and technologies of wort production on the yield of alcohol in whisky production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Reader: Jitka Vosáhlová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology