Bc. Sára Šubrtová

Diplomová práce

Vliv odrůdy ječmene a technologie výroby sladiny na výtěžnost lihu při výrobě whisky

Influence of barley variety and technology of wort production on alcohol yield in whiskey production
Anotace:
V předkládané práci se krátce pojednává o surovinách určených pro výrobu sladové whisky, sladu, sladování a o whisky i její výrobě. Významná část práce se dále zabývá určitými vlivy, které ovlivňují výtěžnost lihu při výrobě whisky. Cílem této práce bylo ověřit vliv různých odrůd ječmene a technologie výroby sladiny na výtěžnost lihu při výrobě whisky. Bylo vyrobeno, testováno a porovnáno celkem …více
Abstract:
This thesis briefly deals with the raw materials used to make whisky, malt, malting and whisky and its production. A significant part of the thesis also analyses certain influences that affect the yield of alcohol in the production of whisky. The aim of this thesis was to examine the effect of different varieties of barley and technologies of wort production on the yield of alcohol in whisky production …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Vosáhlová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin