Srovnání školního stravování v České republice a ostatních evropských zemích – Barbora Lídlová
Barbora Lídlová
Bakalářská práce
Srovnání školního stravování v České republice a ostatních evropských zemích
Comparison of school catering policies in the Czech Republic and other european countries
Anotace:
Školní stravování je pro děti významnou příležitostí k osvojení zdravých stravovacích návyků a správně vyvážená školní jídla mají také vliv na lepší soustředění při vyučování, na lepší studijní výsledky a menší počet absencí z důvodu nemoci. Školní stravování napříč Evropou je různorodé. Mnohé evropské státy pomáhají školám při zajišťování nutričně vyvážených jídel, která kopírují kulturu stravování …víceAbstract:
The school lunch provides an important opportunity for learning healthy habits, and well-balanced school meals have been linked to improved concentration in class, better educational outcomes and fewer sick days. School lunches are diverse across Europe. Many countries in Europe have policies to help schools provide nutritionally balanced meals which also reflect the general eating culture of each …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LÍDLOVÁ, Barbora. \textit{Srovnání školního stravování v České republice a ostatních evropských zemích}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/ho0o8r/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Specifika v zajišťování stravování ve školách
Tereza Hemzáčková -
Aplikace projektu Zdravá školní jídelna v praxi školního stravování
Michaela PEČENKOVÁ -
Školní stravování žáků základních škol
Eva Lapešová -
Pestrost, spotřební koš a školní stravování
Adéla Gajdečková -
Problematika bezlepkového stravování ve školních jídelnách
Anna Brábníková -
Faktory ovlivňující kvalitu školního stravování ve vybrané destinaci
Miroslav Machek -
Implementace dietního stravování do školských zařízení
Vendula Slámová -
Pestrost, spotřební koš a školní stravování
Adéla Gajdečková
Název
Vložil
Vloženo
Práva