Analýza překladu jídelních lístků do angličtiny – Bc. Nathalia Jirglová
Bc. Nathalia Jirglová
Bachelor's thesis
Analýza překladu jídelních lístků do angličtiny
The Analysis of the Translation of the Restaurant Menus into English
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat způsoby, kterými jsou překládány jídelní lístky do angličtiny a chyby, popř. nepřesnosti, které se v překladech dělají. Práce je rozdělena do tří částí. V první, teoretické části, je čtenář seznámen se základními pojmy jako je jídelní lístek a jeho druhy anebo odborný překlad, dále s různými strategiemi překladu a také jak správně využívat slovníky. V analytické …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to analyze the ways in which menus are translated into English and mistakes that are made in translations. The thesis is divided into three parts. In the first, theoretical part, the reader is acquainted with principal concepts such as menu and types of menu, or types or professional translation, with various translation strategies and how to properly use dictionaries …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2020
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/ojw66/
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2020
- Supervisor: Mgr. Dana Kolářová
- Reader: Mgr. Lucie Bartošová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Podnikatelský plán založení restaurace v pražské lokalitě s orientací na pivní produkty doprovázené masovými pokrmy
Oskar Webr -
Menu engeneering a jeho využití v gastronomii
Marek Liška -
Využití gastronomických trendů v restauračním menu
Jiřina Macková -
Využitie nových gastronomických trendov v reštauračnom menu
Klára Lukůvková -
Menu engineering a jeho využití v gastronomii
Monika Frkousová -
Marketingová komunikace Gastro - Menu Express, a. s.
Filip Waschek -
Menu Engineering and Its Use in Gastronomy
Barbora Ryšavá -
Menu engineering and its use in gastronomy
Zdeněk Juráň