Renata Vydrová
Bakalářská práce
Bílkoviny ve stravě vegetariánů
Protein in vegetarian diet
Anotace:
Vegetariánství je způsob stravování, jehož součástí jídelníčku není maso a masné výrobky. Tento výživový směr v posledních letech zaznamenává vyšší oblibu a přibývá počet příznivců. Vegetariánství je připisováno mnoho výhod. Pomáhá při léčbě chronických onemocnění, a dokonce jim může předcházet. Rostlinná strava má menší dopad na životní prostředí a je více udržitelná než strava bohatá na živočišné …víceAbstract:
Vegetarianism is a diet that does not include meat and meat products. This nutritional direction has become more popular in recent years and the number of supporters is increasing. Many benefits are attributed to vegetarianism. It even helps prevent and treat chronic diseases. Plant-based diet has less environmental impact and is more sustainable than a diet rich in animal products. One of the reasons …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Bílkoviny ve výživě sportovců
Klára Trunečková -
Bílkoviny ve výživě sportovců
Adéla Ducháčová -
Potřebuje člověk jíst živočišné bílkoviny?
Lenka Kostková -
Veganism and Vegetarianism in Bali: Anthropological Perspective
Adéla KYJANKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva