Gabriela JANÍRKOVÁ

Bachelor's thesis

Význam beta-glukanů ve výživě člověka.

The importance of beta-glucans in human nutrition.
Abstract:
V bakalářské práci je zpracována problematika vlákniny a její konkrétní složky -{$\beta$}-glukanů. Pojednáno je o charakteristice, zdrojích a fyziologických účincích jak {$\beta$}-glukanů tak i vlákniny. Rovněž je zpracován přehled používaných metod pro stanovení vlákniny a {$\beta$}-glukanů. V závěru práce byl proveden průzkum trhu sortimentu dostupných výrobků na bázi vlákniny a {$\beta$}-glukanů …more
Abstract:
The bachelor thesis is prepared pulp issues and specific components - {$\beta$}-glucans. Is dealt with on the characteristics, sources and physiological effects of both {$\beta$}-glucans and fiber. It is also prepared an overview of the methods for the determination of fiber and {$\beta$}-glucans. In conclusion, the work was carried out market research-the assortmentof available products based on fiber …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2009
Accessible from:: 27. 5. 2009
Identifier: 12410

Thesis defence

  • Date of defence: 9. 6. 2009
  • Supervisor: Ing. Marta Severová

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JANÍRKOVÁ, Gabriela. Význam beta-glukanů ve výživě člověka.. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies