Gabriela JANÍRKOVÁ
Bachelor's thesis
Význam beta-glukanů ve výživě člověka.
The importance of beta-glucans in human nutrition.
Abstract:
V bakalářské práci je zpracována problematika vlákniny a její konkrétní složky -{$\beta$}-glukanů. Pojednáno je o charakteristice, zdrojích a fyziologických účincích jak {$\beta$}-glukanů tak i vlákniny. Rovněž je zpracován přehled používaných metod pro stanovení vlákniny a {$\beta$}-glukanů. V závěru práce byl proveden průzkum trhu sortimentu dostupných výrobků na bázi vlákniny a {$\beta$}-glukanů …moreAbstract:
The bachelor thesis is prepared pulp issues and specific components - {$\beta$}-glucans. Is dealt with on the characteristics, sources and physiological effects of both {$\beta$}-glucans and fiber. It is also prepared an overview of the methods for the determination of fiber and {$\beta$}-glucans. In conclusion, the work was carried out market research-the assortmentof available products based on fiber …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2009
Accessible from:: 27. 5. 2009
Identifier:
12410
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2009
- Supervisor: Ing. Marta Severová
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
JANÍRKOVÁ, Gabriela. Význam beta-glukanů ve výživě člověka.. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa kriticky nemocných
Kateřina Menšíková -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček -
Výživa vybrané skupiny sportovců
Caroline Straubová